De omgeving

Breda vooruit, de klokken luiden,
  Breda je bent de parel van het Zuiden

 

Breda kenmerkt zich al van oudsher door een mix van alle goede dingen van het leven: historie, cultuur, sport, amusement, restaurants en uitgaansgelegenheden, kortom, Breda is een levendige, gezellige stad waar jong en oud zich thuis voelt.

Aan de zuidrand van deze bruisende stad bevindt zich Residentie “DE ZUIDERBORG”.

Op een unieke locatie in de wijk de Ypelaar, in een zeer gevarieerde omgeving, is zij een pareltje op zichzelf, met alle gemakken binnen handbereik.

Zo bevindt zich schuin tegenover Residentie “DE ZUIDERBORG”  het leuke, overdekte winkelcentrum ‘De Burcht’. Een uitgebreid aanbod van maar liefst vierentwintig winkels garanderen dat je de eerste levensbehoeften binnen handbereik hebt. Maar ook voor een lekker kopje koffie op een gezellig terras kun je hier terecht. In het winkelcentrum worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Kortom, alles wat je aan boodschappen nodig hebt is nooit verder dan vijf minuutjes bij je vandaan.

Mocht je toch wat verder willen kijken dan zijn de uitvalswegen richting Rotterdam, Utrecht en Tilburg binnen een paar minuten met de auto te bereiken.

Voor een bezoekje aan het Bredase stadscentrum of een ritje naar het Centraal Station is de bus uiteraard ook een prima optie. Met de bushalte op loopafstand om de hoek ben je binnen tien, vijftien minuutjes op je eindbestemming.

Sportievelingen kunnen hier ook hun hart ophalen. In de nabije omgeving zijn twee voetbalvelden, tennisbanen, diverse fitnesscentra en een buitenzwembad. In Bavel, een satellietdorp van Breda, bevindt zich een manege. En voor de behandeling van een eventuele sportblessure hoef je ook al niet ver te gaan: direct naast het gebouw van Residentie “DE ZUIDERBORG” is het Gezondheidscentrum Ypelaar gevestigd.

Maar ook de natuur, rust en stilte vind je dicht bij Residentie “DE ZUIDERBORG”. Aan het eind van de straat begint een fietsroute langs de Seminarieweg, een van de laatste wegen in Breda die nog met kinderkopjes is bestraat. Ook het rustieke Mastbos is niet ver weg. En na een stevige wandeling of ontspannen fietstocht is het natuurlijk prima vertoeven op een terrasje in het Ginneken. Deze oude, typisch Bredase wijk bevindt zich eveneens op nog geen vijf minuutjes van Residentie “DE ZUIDERBORG”.

Wanneer je woont in Residentie “DE ZUIDERBORG” heb je dus niet alleen alle gemakken van een goed geoutilleerd appartementencomplex, maar ook alle voordelen van een interessante, veelzijdige omgeving met voor elk wat wils.

  • Impressies Omgeving