Het Complex

Residentie ‘DE ZUIDERBORG’ is in 1974 gebouwd en ontworpen door een architect met een Spaanse achtergrond. Door de terrasvormige opbouw doet het gebouw mediterraan aan en de witte beplating geeft het complex een herkenbare, lichte en zomerse uitstraling. Het gebouw is vier verdiepingen hoog en bestaat uit drie ten opzichte van elkaar verspringende blokken, wat zorgt voor een speelse indruk.

Binnen het complex kun je verschillende appartementstypen onderscheiden:

Op de begane grond, met de ingang gelegen aan de Zwijnsbergenstraat, zijn tweeëntwintig ruime tweekamerappartementen en twee grote eenkamerappartementen gesitueerd. Alle appartementen beschikken over een tuintje. De tweekamerappartementen zijn geschikt voor bewoning door twee personen, de bewoning van de eenkamerappartementen beperkt zich tot één persoon. Alleen in deze appartementen zijn huisdieren toegestaan.
De eerste verdieping herbergt voornamelijk driekamerappartementen, in totaal ook vierentwintig stuks. Deze hebben twee slaapkamers en zijn dan ook geschikt voor bewoning met drie personen. Via de ingang aan de Doenradestraat bereik je de ingang van de woning via een groot overdekt terras, dat ruim genoeg is voor een leuke tuinset en uitnodigt tot het opvrolijken met plantenbakken. Zeker in de late namiddag en in het avondzonnetje is het heerlijk om hier buiten te zitten.
Aan de voorzijde van het appartement kom je vanuit de grote woonkamer via een schuifpui op een brede overdekte loggia. Doordat de beplating doorzichtig is, heb je een weids uitzicht en ook hier geen last van een regenbuitje. Het ruime terras dat grenst aan de slaap/studeerkamer aan de voorzijde heeft witte beplating, waardoor je heerlijk beschut van de zon kunt genieten.
De vierentwintig tweekamerappartementen op de tweede verdieping hebben één, maar dan wel heel erg groot terras aan de voorzijde van het gebouw. Dit terras is direct vanuit de woonkamer via een deur te bereiken. Ook hier kun je heerlijk beschut van de zon genieten.
Op de derde en vierde verdieping bevinden zich in totaal achtenveertig tweekamerappartementen van diverse groottes. Alle appartementen zijn voorzien van een terras aan de voorzijde van het complex, te bereiken via een schuifpui in de woonkamer.

De appartementen op de tweede, derde en vierde verdieping zijn geschikt voor twee personen.
Tot slot zijn er op het dak ook nog vier studio’s met een dakterras. Deze studio’s zijn geschikt voor een persoon.

Alle appartementen zijn voorzien van blokverwarming, centrale afzuiging en topkoeling. In de appartementen wordt elektrisch gekookt. Door middel van het video/intercomsysteem dat in iedere woning aanwezig is, kun je zien wie er aanbelt zonder dat degene die aanbelt dat ziet. Ongewenst bezoek kun je zo heel eenvoudig buiten de deur houden: gewoon niet opendoen!
De ruime bergingen die bij de appartementen horen bevinden zich op de begane grond en zijn via een centrale gang te bereiken. Iedere berging is voorzien van elektra. 

Klik hier voor ons boekje

  • Impressies Het Complex