Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Securimage has a deprecated constructor in /home/zuiderborg/domains/zuiderborgbreda.nl/public_html/securimage/securimage.php on line 82
Faciliteiten - Residentie DE ZUIDERBORG

Faciliteiten

Niet alleen de ligging, het gebouw en de indeling van Residentie “DE ZUIDERBORG” maken het complex uniek, ook de uitgebreide faciliteiten kom je zelden binnen een appartementencomplex tegen.


Er zijn de twee entrees aan de Doenradestraat, voor alle appartementen gelegen op de verdiepingen.

Er is een duidelijke bewegwijzering aan de straatzijde van de Doenradestraat, waardoor je snel kunt zien bij welke entree je moet zijn. Het complex is omgeven door een gemeenschappelijke tuin met veel parkeergelegenheid, zodat bewoners en bezoekers hun auto hier altijd kwijt kunnen. Via de parkeerplaats kunnen de bewoners die een garage hebben, deze gemakkelijk bereiken.
Alle garages zijn voorzien van elektra en water. Er worden regelmatig garages te koop aangeboden, deze zijn niet verbonden aan een bepaald appartement.

In de twee entrees, die zijn voorzien van een koudesluis, bevinden zich de brievenbussen en een intercomsysteem met video, waar bezoekers zich kunnen melden.
Direct achter de centrale toegangsdeur, die alleen door bewoners vanuit het appartement of met een algemene sleutel te openen is, kom je in een hal die toegang geeft tot het trappenhuis en twee personenliften.

Uiteraard zijn deze liften voorzien van een alarmsysteem. Daarnaast zijn binnen ‘DE ZUIDERBORG’ een aantal vrijwilligers opgeleid om –ingeval van een calamiteit- personen op een veilige manier uit de liften te transporteren, zodat je, mocht er ooit een storing optreden, nooit lang in een lift opgesloten zult zijn. Naast de vier liften bij de centrale entrees vind je op de kopse kanten van het gebouw een trappenhuis met één verhuis/brancardlift. Ook deze liften zijn aangesloten op het alarmsysteem. Doordat er in totaal zes liften binnen vier trappenhuizen aanwezig zijn, hoef je nooit ver te lopen naar je appartement.  

Op de parkeerplaats bevindt zich ook de toegang tot de containerruimtes voor afval.
Wanneer je  kleine hoeveelheden afval hebt, of als ’s avonds en op zondag de containerruimtes gesloten zijn, kun je gebruik maken van centrale stortkokers. Op iedere verdieping tref je er twee aan in de omgeving van de deuren naar het trappenhuis. 

Wat wonen in ‘DE ZUIDERBORG’ extra uniek maakt is de aanwezigheid van een wasserette en logeerunits waar alle bewoners tegen betaling gebruik van kunnen maken.
De wasserette met professionele apparatuur, te weten twee wasmachines, een droogtrommel en een strijkmachine is gelegen in een aparte ruimte op de begane grond. Deze ruimte is alleen toegankelijk voor bewoners. De apparaten werken met was- en droogmuntjes die je via het bestuur kunt aanschaffen.
Voor gasten/logees zijn er acht logeerunits beschikbaar, die je tegen een kleine vergoeding via het bestuur kunt huren. De logeerunits zijn voorzien van twee eenpersoons bedden en een ruimte met een toilet en een douche. Frisgewassen dekens zijn aanwezig in de logeerunits, dus je hoeft alleen je eigen beddengoed maar mee te nemen!

De ruime opzet van de appartementen, samen met de uitgebreide faciliteiten binnen het complex maken ‘DE ZUIDERBORG’ tot een ideale woonomgeving !

  • Impressies Faciliteiten